Dit is een website over de financialisering en commodificatie van woningen en de private en collectieve schuldenlast die het gevolg is. Het doel is om strategieën te vinden om deze krachten te bestrijden en 'betaalbare huisvesting voor iedereen' te krijgen.

Huizen zijn handelswaar geworden op de markt en financiële krachten zijn in toenemende mate de dominante spelers geworden bij het bepalen van de prijzen van onroerend goed.

Het resultaat is dat huisvesting steeds exclusiever en duurder is geworden en dat steeds minder mensen fatsoenlijke woningen kunnen betalen. Degenen die nog toegang tot huisvesting kunnen krijgen, moeten vaak enorme schulden maken die hen sterk afhankelijk maken van banken en loonarbeid.

Mensen moeten begrijpen hoe dit allemaal werkt en wie aan welke touwtjes trekt. We moeten ook strategieën vinden om de controle over huisvesting en de financiering ervan terug te krijgen en vechten voor 'betaalbare huisvesting voor iedereen'.

Om een beweging voor woningfinanciering voor iedereen op te bouwen, zijn we een project gestart voor het verzamelen en delen van kennis en om discussies over dit ondoorzichtige onderwerp te organiseren. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen en de website te gebruiken.

De informatie zal in verschillende talen worden aangeboden, terwijl alles ook in het Engels beschikbaar zal zijn.